utorak, 08.07.2008.

13. dijete (13th Child: Legend of the Jersey Devil) - 2003.


Ljudi padaju kao muhe pred nekim ili nečim što definitvno nije ljudskog porijekla. Vjeruje se kako je riječ o mitskom čudovištu, reinkarnaciji indijanskog shamana.



New Jersey je zadesila serija krvavih ubojstava čiji počinitelj je, vjeruje se, biće nadljutske snage. Državna tužiteljica Murphy na zadatak šalje agenticu Kathryn. Prije dvadeset godina Murphyjin otac je nestao u šumi u potrazi za mitskim čudovištem poznatim pod imenom Jersey Devil. S njim je tada bio i kolega policajac Riley koji je nakon tog dana izgubio razum i potpuno prolupao. Raskomadana trupla i djelovi tijela sada se ponovno pojavljuju u šumi.

Stanovništvo priča o indijanskom šamanu koji je ovladao zabranjemom vještinom transformacije, fenomenom koji su potvrdili i južnoamerički antropolozi. Šaman je svoje 13. dijete transformirao u Mahtongwaa, zvijer koje je napola čovjek, napola zvijer. To čudovište namjenjeno suzbijanju britanske vojske za vrijeme američke revolucije otelo se kontroli odrubivši glave svojim čuvatrima te navodno već dva stoljeća luta šumom.


08.07.2008. u 10:31 • 0 KomentaraPrint#
Komentari da/ne?

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv








Stvarčice...

Koliko vas je bilo?

Hit Counter
Hit Counter





Linkovi

Groblje horrora
Horrori
Horror filmići
Forum o horrorima
Filmski


TEST O HORORIMA


Halloween theme.mp...



Glasaj za moj blog na www.blogeri.hr