utorak, 08.07.2008.

Anđeosko srce (Angel heart) - 1987.


Krajem osamdesetih Hollywood je bio opsjednut voodo magijom. Ukoliko je vjerovati kritičarima ovo je jedan od boljih testamenata toga vremena.



Godina je 1987. 'Angel Heart', 'The Serpent and the Rainbow' i 'The Belivers' visokobudžetni su filmovi etabliranih redatelja koji su se u kinima pojavili u razmaku od godinu dana. Zajednička im je tamatika, točnije voodo koji je tada bio aktualan što nije značilo i značajan uspjeh na blagajnama.

'Anđeosko srce' je smješteno u pedesete godine prošlog stoljeća. Ekscentrični Louis Cyphre (Robert DeNiro) unajmljuje privatnog detektiva Harrja Angela (Mickey Rourke) kako bi ušao u trag nestalom pjevaču Johnnyju Favoriteu s kojim ima nesređene račune.



Angela istraga vodi u močvarnu Louisianu i New Orleans gdje traži ljude koji bi mogli znati nešto više o lokaciji nestalog. Posebno je uznemirujuć podatak da apsolutno svi sa kojima Angel razgovara završe mrtvi nekoliko dana kasnije. Naposljetku dolazi do zanosne voodo svećenice (Lisa Bonet) s kojom se upušta u ne baš poslovni odnos.


08.07.2008. u 13:06 • 0 KomentaraPrint#
Komentari da/ne?

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv








Stvarčice...

Koliko vas je bilo?

Hit Counter
Hit Counter





Linkovi

Groblje horrora
Horrori
Horror filmići
Forum o horrorima
Filmski


TEST O HORORIMA


Halloween theme.mp...



Glasaj za moj blog na www.blogeri.hr